E-mail Nyomtatás

Programajánló

Esemény 

Esemény:
Makoldi Miklós: Lovasnépek az őskortól a szkítákig
Mikor:
2018.12.13 
Hol:
A Völgy Gömörpéterfalva - Gömörpéterfalva
Kategória:
Előadás

Leírás

Makoldi Miklós 3-részes előadás-sorozatának 1. része a "A sztyeppe és a Kárpát-medence kapcsolata, a régészeti leletek tükrében I: Lovasnépek az őskortól a szkítákig" címet viseli és egy magyar résgészhez méltó módon tudományos alapossággal elemzi múltunkat.

Makoldi Miklós, a Tokaji Múzeum régésze 2006-ban végzett az ELTE-n régész szakon. Már az egyetemi évek alatt és napjainkban is törekszik arra, hogy személyesen jusson el azokra a területekre, amelyeket tanulmányaiból már ismer. Így volt szerencséje bejárni 2005 és 2016 között olyan területeket, mint Ukrajnában a Krím-félsziget (királyi szkíták hazája), Indiában Radzsasztánt és Gudzsarát államokat, a heftalita hunok birodalmának területét, vagy a délnyugat- szibériai sztyeppét, a magyarok valószínűsíthető őshazájának régióját; legújabban Kínában Belső-Mongóliát, ami az ázsiai hunok őshazája. Ezen úti élményei sokban hozzájárultak ahhoz, hogy távlatokban lássa a sztyeppét, mint civilizációt, ami a szkíták, a hunok és a magyarok hazája és élettere volt. Előadásai ezen kutatóutak és tanulmányai közös szintézisét mutatják be.

további információ : https://www.facebook.com/events/1046377475509608/

Helyszin

Térkép
Helyszín:
A Völgy Gömörpéterfalva
Utca:
174 (Almáspuszta)
Irányítószám:
98035
Város:
Gömörpéterfalva
Ország:
Ország: sk

 

A világ mely részéről látogatja/látogatod honlapomat?
 

 

Ha igaz magyar embertől

vásárolna

     Lilianatura

Megjelent a Trianon Múzeum 2018-as falinaptára, amely a hagyományokhoz hűen konkrét tematika köré épül.A 2018. évi naptár az ANYAFÖLD – Magyar tájak a Kárpát-medencében címet viseli.

 

 

 

 

Levelezőlista

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője: http://lev-lista.hu

pontSIC - kampány a .sic legfelsőbb szintű domaintartományért

Copyright © 2018 Balagelapja- HAZÁNKÉRT,NEMZETÜNKÉRT,MEGMARADÁSUNKÉRT. Minden jog fenntartva. Designed by JoomlArt.com.