Együnk a fogszuvasodás ellen!

Tudta,hogy a fogak védelme már az evésnél elkezdődik?Bizonyos élelmiszerek megakadályozzák a fogszuvasodást,az ínygyulladást,és a fogkő képződést.Ha rendszeresen fogyasztjuk ezeket,elfelejthetjük a fogorvost!

Hagyma

A szulfidtartalma,amely erős ízéért is felelős,antibiotikus hatású.Megöli a szuvasodást okozó baktériumokat,ezenkívül védi a fogínyt a durva,sejtromboló szabadgyökök ellen.Fogyasszunk naponta nyers hagymát.A szaga közömbösítésére pedig rágcsáljunk mentalevelet,vagy petrezselymet.

Zellerszár,sárgarépa,zöldpaprika,karalábé

A rágás alaposan masszírozza a fog legrejtettebb részeit és a fogínyt.Közben fokozódik a nyálképződés,ami hatástalanítja a szuvasodást előidéző baktériumokat.A zellerszárban A- és E-vitamin található,amely mozgósítja az immunerőket a szájban is..

Zöldtea

Magas csersavtatralmának köszönhetően a zöldtea akadályozza a fogkő kialakulását és megöli a szuvasodást okozó baktériumot,fluoridtartalma pedig ellenállóbbá teszi a fogzománcot.Napi két-három csésze zöldtea,cukor nélkül mindenkinek ajánlott.Még szájöblögetőnek is kiváló,ilyenkor még erősebben kifejti a fogápoló hatását.

Mazsola

Nincs nála édesebb fogpaszta! A kutatók háromféle,olyan természetes vegyületet is találtak a szárított szőlőszemekben,amelyek a fogkőképződés ellen hatnak.Ugyanis mrgölik a szuvasodást és a fogínygyulladást okozó baktériumokat,mielőtt még azok a fogon megtelepedhetnének.A magas cukortartalom ellenére nem károsítják a fogzománcot.

Kivi

Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően megerősíti az íny kötőszövetét,ezáltal akadályozza a vérzést.A benne lévő kalcium erősíti a csontokat.Naponta fogyasszunk egy kivit,müzliben,vagy magában.

Szezámmag

A rágása során tisztul a fogazat,úgy súrolja le a foglepedéket,mint a súrolópor.A kalciumtartalmával erősíti az állcsontozatot.Másodlagos növényi hatóanyagai révén csökkenti a koleszterinszintet.Hetente többször szórj egy-egy kiskanál szezámmagot az ételbe (levesbe,főzelékbe,salátába),vagy rakjon belőle jó bőven a szendvicsekre. 

 

A világ mely részéről látogatja/látogatod honlapomat?
 

 

 

Büszke vagy a magyarságodra a kultúrádra, a rengeteg népi értékeinkre?

Csatlakozz hozzánk, magyaroktól-magyaroknak egy facebooktól független közösségi oldalhoz!

Ha igaz magyar embertől

vásárolna

     Lilianatura

Megjelent a Trianon Múzeum 2021-es falinaptára, amely a hagyományokhoz hűen konkrét tematika köré épül.A 2021. évi naptár az Ez a föld a mienk  címet viseli.

 

 

 

 

 

 

 

pontSIC - kampány a .sic legfelsőbb szintű domaintartományért

Copyright © 2021 Balagelapja- HAZÁNKÉRT,NEMZETÜNKÉRT,MEGMARADÁSUNKÉRT. Minden jog fenntartva. Designed by JoomlArt.com.