A homoktövis bogyó kincse

A különféle homoktövis termékek alapanyaga a homoktövis (más néven ezüsttövis, homokfa, fûztövis) cserje narancssárga, lédús bogyói. Az anyanövény világszerte megtalálható, úgy mint az eurázsiai ligeterdõkben, mint az atalantai partokon,
Szibériában, és természetesen hazánkban is.
Ezek a bogyók nem potyognak le a termõbokorról, nem érintkeznek a talajjal, nem szennyezõdnek a kórokozókkal. Beérésük augusztus és október között, amikor már jó sok tápanyaggal telítõdtek, folyamatosan zajlik. A népi gyógyászat már évszázadok óta megfigyeléseken alapulva használja. A narancssárga gyümölcsöt nem frissen, hanem feldolgozva fogyasztjuk. Maga a bogyó húsa igen magas C-vitamin tartalmú, de jelentõs a B1-,B2-, E-vitamin, béta karotin mennyisége. Ásványi anyagok és nyomelemek közül kiemelkedõ a kalcium, magnézium, cink.

Mint tudjuk a C-vitamin nemcsak a dohányosoknak, hanem a fokozottan terhelt (betegség, fizikai tevékenység, rendszeres túlmunka) lakosságnak is fontos, fõként a szervezet védekezõ-rendszerét támogatva, a vas felszívódását fokozva.
A B-vitamin folyamatos biztosítása az idegrendszeri tevékenységet támogatja.
A béta-karotin, mint az A-vitamin elõ vitaminja, az E-vitamin erõs antioxidánsként csökkenti a káros szabadgyökök hatásait.
A kalcium nemcsak a csontok, és a fogak épségéért felelõs, hanem az egyes enzimek megfelelõ hatásfokához is szükséges.
A magnézium helyet kap az izom-, és idegmûködésben.
A cink az inzulin alkotórésze, így részt vesz a szénhidrát anyagcserében.

A homoktövis bogyó termését és a belõle készült kivonatokat, sûrítményeket igen széles körben alkalmazzák. A gyógyászatban megfigyelték az immunerõsítõ, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentõ hatásait. Javíthatja a szívmûködést, egyes tumorok növekedését lassíthatja, segítheti a gyomor-, és nyombélfekély hámosodását. Megakadályozza a bõrünk korai ráncosodását, csökkentheti a hajhullást. Készíthetõ belõle fogínygyulladást csökkentõ kivonat is.

Az élelmiszeriparban elsõsorban finomságokat, ínyencségeket állítanak elõ a homoktövis bogyókból. Mongóliában például önmagában, csak cukorral édesítve rostos ivólevet, dzsemet, lekvárt, szörpöt, kompótot fõznek belõle. Magyarországon inkább kivonatok készülnek. Németországban más gyümölcsökkel (alma, cseresznye, acerola, málna, stb.) vegyítve, kellemes ízhatást biztosítva kerülnek a polcokra hasonló termékek. Fõként így, tél vége felé, tavasz közeledtével, amikorra a szervezetünk a felhalmozott vitamin készleteit már teljesen kiürítette, érdemes természetes, biológiailag a legjobban hasznosuló formában magunkhoz venni a szükséges vitaminokat-, ásványi anyagokat-, nyomelemeket!

Tökéletes megoldás lehet a Dr.Steinberger homoktövis készítmény család. Nemcsak a felnõtteknek, hanem a gyermekeknek, fejlõdésben lévõ kamaszoknak, rohanó fiataloknak, szépkorúaknak egyaránt ajánlható a fogyasztása. A fokozott vitaminigény a betegségek nagy részében elmondható, és bizony ez a természetes vitaminpótlásra, roborálásra alkalmas termék minden mellékhatás nélkül alkalmazható! Két változatban kerül forgalomba. Ma már a korábbi, kisebb kiszerelés helyett egy nagyobb, 500 ml-t tartalmazó üvegben vásárolható meg. A Homoktövis 500 Plus acerola gyümölccsel dúsítva, de édesítés nélkül, azaz natúr (gyümölcs tartalom 99% – cukorbetegekre is gondolva!) változatában gyümölcslébe, gyógynövény teába keverve gyermekeknek is jó szívvel adható. Édesített változatban a homoktövis gyümölcsvelõt (60%) keverték acerola gyümölccsel, és tovább ízesítették szõlõcukorral. Így kiváló minõségû- egészséges, ízletes vitaminpótló italt vásárolhatunk meg magunk és családunk számára, biztosítva a tavaszi fáradtság kivédését is.
Egészségünkre!

Keresse a patikákban, bio és gyógynövény boltokban! 

 

A világ mely részéről látogatja/látogatod honlapomat?
 

 

Ha igaz magyar embertől

vásárolna

     Lilianatura

Megjelent a Trianon Múzeum 2020-as falinaptára, amely a hagyományokhoz hűen konkrét tematika köré épül.A 2020. évi naptár az Európa hanyatlása-A vég kezdete  címet viseli.

 

 

Támogassa a Mi Hazánk Mozgalmat

 

 

 

pontSIC - kampány a .sic legfelsőbb szintű domaintartományért

Copyright © 2020 Balagelapja- HAZÁNKÉRT,NEMZETÜNKÉRT,MEGMARADÁSUNKÉRT. Minden jog fenntartva. Designed by JoomlArt.com.